maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluksi kotiin ja valmistuvaa taloa tutkimaan

Hiihtäjä Matti Heikkinen kertoo Ikkunablogissa kesän 2014 asuntomessuilla Jyväskylässä valmistuvan taloprojektin etenemisestä.

Korkealla Italiassa. Kuva: Jari Havela
Talo valmistuu hyvää kyytiä Asuntomessualueella. Väliseinät on nyt paikoillaan ja sisäpintojen tekeminen alkanut. Talon ulkopinnatkin on jo tasoitettu. Tällä viikolla tontille saapuu maalämpöpumppu. Saadaan lämpöä tupaan.

Ikkunat asennettiin joulukuun alussa sillä aikaa kun olin Lapissa lumileirillä. Ikkunoilla on iso rooli tässä talossa, ja ne valittiin huolella. Ikkunapinta-alaa on paljon, ja sitä kehystävät tammipuitteet. Olen ikkunoihin oikein tyytyväinen. Hyvältä näyttää.


Vaikka mies on maailmalla, asiat hoituvat ja etenevät suunnitelmien mukaan. Saan projektipäälliköltä reissuilla ollessa väliaikatietoja talon etenemisestä. Olo on luottavainen. Joulun aikaan pääsen itsekin näkemään, missä vaiheessa työt talolla ovat.

Rehellisesti sanottuna en tiedä olisiko minusta rakennustyömaalla suuresti apua. Rakentaminen on itselleni vieras alue, ja onkin parempi jättää se asiantuntevan ja osaavan tiimin vastuulle.

Asuntomessuprojekti on haastava, aikataulut tarkat ja työn jäljen on oltava laadukasta. Onneksi olen saanut taloprojektiin hyvät kumppanit, Tiivi mukaan lukien. Hyvä tiimi oli edellytys, että asuntomessuprojekti ylipäätään oli minulle mahdollinen. Urheilijan on voitava keskittyä täysin urheiluun.

Hiihtäjän päivät kuluvat kaukana kotoa

Maailmaa kiertäessä omaa kotia oppii kyllä tosissaan arvostamaan. Elokuussa päästään asettumaan uuteen kotiin ja katselemaan ikkunoista Jyväsjärven maisemia. Sitä odotan kovasti. Kotona on ihan parasta.

Mutta päivä kerrallaan. Nyt on aika tehdä töitä, jotta Sotshissa hiihto kulkisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Hiihtäjän päivät kuluvat tähän aikaan vuodesta kaukana kotoa. Kilpailukalenteri vie maasta toiseen, ja välillä parkkeerataan leirille treenaamaan.

Viime viikkoina on tullut nähtyä muun muassa Norjan Lillehammer, Italian Livigno ja nyt Sveitsin Davos. Tähän aikaan kaudesta treenikilometrejä on saatava yli tuhannessa metrissä. Suomesta ei löydy sopivia olosuhteita – niin mukavaa kuin kotimaisemissa muutoin onkin.

Tähtäimessä ovat tietenkin olympialadut. Sotshissa kisaladut ovat korkealla, joten jo siksi korkeanpaikan treenit ovat nyt välttämättömiä.

Joulu katkaisee reissukierroksen parisi viikoksi. Treenaaminen toki jatkuu tavoitteiden mukaisesti kotonakin, mutta parin päivän rauhoittuminen kotona läheisten parissa tulee tosi tarpeeseen. Pian joululaulujen jälkeen onkin aika startata Saksassa Tour de Ski:ssa.

Matti Heikkinen
Kirjoittaja on suomalainen maastohiihtäjä ja hiihdon maailmanmestari.

Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti