maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kodin täysremontti KHL-kaukalosta katsottuna

Koti on tukikohta, jota rakennan pitkällä tähtäimellä. Lähivuosina minua ei paljon kotona näy.
Nyt pelaan Venäjällä, tulevaisuudessakin toivottavasti ulkomailla.


Koti on tukikohta, jota rakennan pitkällä tähtäimellä. Lähivuosina minua ei paljon kotona näy. Nyt pelaan Venäjällä, tulevaisuudessakin toivottavasti ulkomailla. Olympialaisten jälkeen työni jatkuu nyt KHL:ssa. Olympiamitalin saaminen ja pelaaminen olympiajoukkueessa oli hieno kokemus. Monikaan ei tainnut uskoa Suomeen, mutta niin vain Sotshista lähdettiin mitalit kaulassa.Maajoukkue-edustus oli minulle kunniatehtävä. Moni haluaa kantaa Leijona-paitaa, mutta harva saa sen tehdä. Näistä tilaisuuksista on nautittava. Olympialaiset olivat minulle ensimmäiset, ja olin joukkueessa pienemmässä roolissa. Kun katsoo huippupelaajien työtä läheltä, oppii paljon itsekin.

Koti uusiksi nurkasta nurkkaan

Ostin omakotitalon vuonna 2011. Paraikaa talo on täysremontissa. Liki 35 vuotta vanha talo kaksikerroksinen uusitaan joka nurkasta. Suunnittelin remontin yhdessä kihlattuni ja rakennusalan ammattilaisten kanssa. Remonttitöissä apuna on myös isäni.

Kaikki menee uusiksi. Talosta tulee ajanmukainen ja toimiva. Itse en ole mikään remontoinnin asiantuntija, joten hyvä tiimi on tarpeen.

Ikkuna- ja ovivalinnoissa päädyimme Pihlaan. Sen valikoimista löytyivät juuri sopivat vaihtoehdot. Toimivuus ja lämmöneritys olivat myös tärkeitä valintakriteereitä. Kesäajalle remontoitavaa riittää, joten ikkunat asennettiin paikoilleen alkuvuoden aikana.

Pohdittiin erilaisia ikkuna- ja ovivaihtoehtoja. Olin kuullut Pihlasta tosi hyvää palautetta. Pihla-ikkunat ja -ovet ovat kotimaisia ja laadukkaita. Ikkunaremontissa kaikki on sujunut sovitusti ja olemme tosi tyytyväisiä. Uudet ikkunat ovat tuoneet taloon uutta ilmettä ja valoa, vaikka remontti muutoin onkin kesken.

Lähivuosien tavoitteet maailmalla

Tavoitteenani on pelata lähivuosina ulkomailla niin kauan kuin se on mahdollista. NHL ja KHL ovat ykkösvaihtoehdot. Nyt pelaan Venäjällä KHL:n itälohkon Torpedo Nizhny Novgorodissa. Sopimus jatkuu vuoden 2015 kevääseen.

Toistaiseksi Venäjällä ja KHL:ssa on sujunut hyvin. Maaleja ja syöttöpisteitä on kertynyt kivasti. Torpedon pelit ovat sujuneet hyvin, ja joukkue on playoffseissa. Ihan jokaisessa pelissä voitto on tähtäimessä.

Olen saanut tehdä sitä mitä lähdinkin tekemään, pelaamaan jääkiekkoa. KHL:ssä pelin taso kovempaa kuin SM-liigassa. Puolustus on tiivistä, ja maalintekopaikoille pääseminen on haastavampaa.

Joukkue on hyvä. Valtaosan kanssa kommunikoidaan eleillä, mutta moni pelaajista puhuu englantiakin. Samassa joukkueessa pelaavat suomalaiset Jarkko Immonen ja Juuso Hietanen, joten äidinkielikin on käytössä päivittäin.

Uran tärkeät muistot sisustavat kotia

Jääkiekkoon liittyen en kaipaa kotimaasta juuri mitään, mutta muita asioita kaipaan paljonkin. Kun kävin Suomessa maajoukkueturnauksissa, muistin taas, kuinka hyvin asiat voivat ollakaan. Suomi on siisti maa. Yleinen elintaso on ihan erilainen.

Poriin palaan aina kun siihen on mahdollisuus, seuraavaksi kesälomalla. Siellä ovat kihlattu, perhe, ystävät ja sukulaiset. Pitkän tauon jälkeen tuttujen näkeminen ja kotiin pääseminen on ihan selittämättömän hienoa.

Porin kodissa jääkiekko ja oma ura tulevat näkymään talon alakerran 60 neliömetrin huoneessa, joka on omistettu oleskelulle ja vapaa-ajalle. Siellä on tilaa vaikkapa hyökkääjän uran eri seurojen pelipaidoille ja tärkeille mailoille. Palkintokokoelmallekin tarvitaan tila.

Oma koti on pitkäaikainen asia. Se pysyy paikoillaan vielä sittenkin kun ura on päättynyt. Siellä tulee aina olemaan niitä asioita, joilla on minulle merkitystä.

Sakari Salminen


Salminen pelaa laitahyökkääjänä Torpedo Nizhny Novgorodissa. Omakotitalo Porissa on hänelle tukikohta, jota hän vaalii ja remontoi huolella.

Lisätietoja Sakari Salmisesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti