tiistai 17. kesäkuuta 2014

Liukuovet avaavat Kalajoen mökit suoraan hiekkasärkille


Tutustuimme viime perjantaina kollegojen kanssa Kalajoen asuntomessujen kohteisiin. Juhannuksen jälkeen yleisölle aukeava messualue alkoi olla esittelykunnossa: joissain taloissa tehtiin viimeistelytöitä, mutta useimmissa somistuskattauksetkin olivat jo paikoillaan ruokapöydissä.

Hiekkasärkille rakennetut mökit eivät teknisesti eroa moderneista omakotitaloista. Talvilämpimissä loma-asunnoissa ikkunoiden u-arvojen pitää olla kunnossa. Siksipä messut sopivat käyntikohteeksi yhtä hyvin mökkiä, uutta asuintaloa kuin remonttiakin suunnitteleville.
Tämän vuoden messualue on luonnonympäristöltään harvinaislaatuinen ja poikkeaa kaikista aiemmista messualueista. Maisemasta onkin otettu kaikki irti lattiaan asti ulottuvien ikkunoiden, liukuovien ja laajojen terassien avulla. Terasseilla on juuri tällä alueella myös käytännön merkitys, sillä nurmikkoa ei hiekkasärkillä näy. Jaloissa sisälle asti kulkeutuvaa hiekkaa on sitäkin enemmän, ja toivottavasti suurin osa siitä kopisee kengistä terassille eikä sisätiloihin.

Isot ikkunat, liukuovet ja suojaisat terassit tarjoavat myös Suomen vaihtelevissa säissä kovin tarpeellisia vaihtoehtoja oleskelulle. Monessa talossa olikin terassia moneen keliin: avoimena, katettuna ja lasitettuna. Perjantaina Kalajoella oli kymmenkunta astetta lämmintä ja tuuli puhalsi pohjoisesta pahimmillaan 12 metriä sekunnissa, joten avoimella alueella ovista sai pitää kiinni.


Toisaalta kesäpäivät ovat länsirannikolla hyvin aurinkoisia, joten pieni läpiveto raolleen jätetystä liukuovesta voi olla useinkin paikallaan. Kylmemmällä ilmalla taas isojen ikkunoiden läpi voi nauttia maisemasta kelistä riippumatta. Kannattaa käydä fiilistelemässä vaikkapa Honkatalojen Villa Albatrossissa ja katsella merimaisemaa toisen kerroksen aulasta, läpi kahden kerroksen korkuisen ikkunaseinän. Kulmaus on rakennettu yli kaksimetrisistä Tiivi Uniikki -sarjan kiinteistä ikkunoista sekä liukuovista – ja ilman listoituksia!

Kalajoen asuntomessut avataan 23. kesäkuuta ja hiekkasärkkien uusiin taloihin voi tutustua heinäkuun kuudenteen päivään saakka. Tarkempia ikkunavinkkejä löydät messusivultamme:
Tiivi asuntomessuilla.


Nähdään juhannuksen jälkeen Kalajoella!
Mika Kanervo, Tiivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti