torstai 16. huhtikuuta 2015

Haluan ikkunoiltani laatua ja hyvää lämmöneristystä

Blogin kirjoittaja rakentaa omakotitaloa Kaakkois-Suomeen.
Yllätyin, kun minut kutsuttiin kirjoittamaan teksti tänne blogiin. Mietin kauan, että mitä annettavaa minulla olisi, sillä en ole minkään sortin ikkunoiden ammattilainen vaan tuleva omakotitalon rakentaja. Luin kauhistuneena muiden ammattilaisten hienoja blogitekstejä ja tuskastelin päässäni, että mitä ihmettä minä muka kirjoittaisin? Sitten tajusin, että juuri minähän olen se ihminen, joka vertailee eri yrityksiä ja niiden tuotteita. Minun mielipiteeni ja mielikuvani ovat juuri sitä arvokasta informaatiota, jota yritykset haluavat kehittääkseen tuotteitaan ja toimintaansa. Minä olen myös se ketjun pää, jolle tuotteet suunnataan ja jotka niitä ostavat. Minun näkemykseni eivät siis olekaan aivan yhtä tyhjän kanssa – päinvastoin.

Mutta mitä minä sitten kuluttajana haluan ikkunoiltani? Aivan ensimmäiseksi haluan tietysti laadukasta ja mahdollisimman hyvin minun tarpeitani palvelevaa asiakaspalvelua. Minulle on tärkeää, että ikkunoihin liittyvät ajatukseni otetaan hyvin huomioon ja että minulle yritetään löytää paras mahdollinen ratkaisu kuhunkin tilaan. Haluan, että minulle tuodaan esille monia eri vaihtoehtoja ja kerrotaan selkeästi kunkin vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet. Omassa taloprojektissamme koen haastavimmaksi asiaksi toimivien ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytämisen talon itäpuolen isoihin ikkunapintoihin. Isojen ikkunoiden tulisi olla mahdollisimman energiatehokkaita, mutta ne eivät kuitenkaan saisi huurtua. Myös UV-säteily täytyisi ottaa huomioon.

Seuraavaksi huomioin laadun. Kun laitan rahani johonkin tuotteeseen, niin haluan sen tietysti kestävän ongelmitta mahdollisimman pitkään. Laadukkaat raaka-aineet ja laadukas työ ovat avainasioita laadukkaan tuotteen valmistuksessa ja jos yrityksen maine on hyvä, niin voisi kuvitella saavansa rahoilleen myös vastinetta. Lisäksi tuotteisiin liittyvä laatutakuu on asia, jota minä pidän merkityksellisenä ja joka mielestäni parantaa yrityksen imagoa.

Toimitusvarmuus ja laatu vähentävät stressiä


Toimitusvarmuus on asia, jonka tärkeyden huomaa vasta silloin, kun jotain menee pieleen. Vaikka en ole vielä koskaan rakentanut taloa, niin tiedän sen olevan ajoittain hyvin stressaavaa puuhaa. Tällaisen talostressin päälle ei siis todellakaan halua enää tuotteiden toimitukseen tai laatuun liittyviä stressiä. Siksi koenkin turvallisena asiana hankkia ikkunat toimittajalta, joka on työskennellyt ikkunoiden parissa onnistuneesti jo kauan. Pidän myös tärkeänä sitä, että jos jotain ongelmia ilmenee, niin saan ripeää ja suomenkielistä asiakaspalvelua ongelmien korjaamiseksi.

Tuotteiden ulkonäkö ja niiden jatkuva kehitys näyttelevät mielestäni myös hyvin suurta roolia ikkunoiden valinnassa. Kuten jo aiemmin mainitsin, niin pidän ikkunoiden energiatehokkuutta hyvin tähdellisenä asiana. Tätä kriteeriä ei kuitenkaan voi täyttää jos ei tee jatkuvaa kehitystyötä. Ikkunoiden ulkonäkö ja äänieristävyys eivät myöskään ole minulle aivan yhdentekeviä asioita. Kehitystyöstä kertoo paljon myös se, millaisia lisäominaisuuksia ikkunoihin on mahdollista saada. Itse olen pyöritellyt lähinnä vain energiansäästö-, auringonsuoja- ja huurtumista estäviä laseja, mutta Pihlalla on valittavana myös esimerkiksi turva-, meluntorjunta- ja itsepeseytyviä laseja.

Sitten on tietysti vielä kilpailukykyinen hinta. Nykypäivän kuluttaja on usein hyvin tietoinen tuotteiden hinnoista. Tuotteiden markkinointi on siirtynyt hyvin pitkälti nettiin ja hintatietojen etsiminen on usein vain muutaman klikkauksen päässä. Näin ollen ylihinnoitellut tuotteet jäävät auttamattomasti ilman ostajia. On tietysti turha odottaa saavansa laatua halvalla, mutta jos osaa hinnoitella tuotteensa hyvin kilpailijoihin nähden, niin ollaan aika varmoilla vesillä. Siihen kun vielä yhdistää edellä luettelemani asiat, niin ainakin minä olen myyty.


Stiina
kirjoittaja pitää blogia omakotitalonsa rakentamisesta


Lue lisää:
Pihla-ikkunat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti