torstai 11. helmikuuta 2016

Mitä ikkunaremontti maksaa

Ikkunaremontin hinnassa on monta muuttujaa, alkaen raaka-aineiden laadusta ja päättyen asennustyön sisältöön ja takuuseen. Tiivin Antti Jaatinen kertoo, mistä ikkunaremontin hinta muodostuu. 



Ikkunaremontti ei tule valmiiksi hankkimalla pelkkä ikkuna. Varustevalinnoilla, asennuksella ja ikkunatyypillä on merkittävä vaikutus remontin loppusummaan.

Jos vertailuhintaa hakee kaupan hyllyltä, niin pelkän ikkunan hintaan on lisättävä vähintään eristemateriaalien, ruuvien, pellitysten, listoitusten ja mahdollisten vuori- ja sovitelautojen hinta ja työn hinta. Esimerkiksi listoituksessa hintaan vaikuttaa se valitaanko perinteiset päältä naulattavat listat vai Tiivin naulattomat Uniikkilistat.

Asennustyöllä merkittävä rooli


Asennuksen ja asennustarvikkeiden osuus ikkunaremontin kokonaiskustannuksista on kohteesta riippuen 10–30 prosenttia. Asennus räätälöidään kuhunkin kohteeseen, joten tarkka tarjous annetaan vasta kun remonttikohde on tarkastettu yhdessä asiakkaan kanssa.

Työmäärä riippuu mm. seinän rakenteesta, Ikkunan kiinnityksestä seinärakenteeseen ja tarvittavista lisätöistä. Vanhan talon paneloinnit ja vinot seinät vaativat puusepän kädentaitoa, jotta tulos olisi rakennusteknisesti kestävä ja siistin näköinen.

Asennuksen kustannuksiin vaikuttaa myös talon koko ja malli. Myös omakotitalo tai kesämökki on työmaa, jolla työturvallisuusasiat on pakko huomioida. Tikkailla keikkuminen ei ole sallittua, joten korkeissa kohteissa voidaan tarvita rakennustelineitä ja jopa nosturia. Ymmärrettävästi työmäärä on huomattavasti vähäisempi, jos kaikki ikkunat voidaan asentaa maasta käsin. Standardoitua, jokaiseen taloon sopivaa asennuspakettia ei ole olemassa.

Tekijöissäkin on eroa. Me koulutamme itse kaikki asentajamme ja asennuspalvelulla on ISO 9001–2000 –laatusertifikaatti. Sen myötä takaamme, että työturvallisuusasiat ovat hoidossa eikä tilaaja joudu vastuuseen niiden laiminlyönnistä. Tiivin kaikilta asennustyömailta on mm. tehty vaarojen ja haittojen kartoitus. Tämän osaamisen ja laatutason ansiosta voimme antaa asennustyölle Suomen pisimmän takuun, 10 vuotta. Tiivin turvallisuus- ja laatutaso on satavarmasti sama Lapista Kehä kolmoselle.

Lisävarusteiden vaikutus ikkunaremontin hintaan


Viimeinen kuudennes remonttikustannuksista muodostuu lisävarusteista sekä rahdista ja kierrätyksestä. Tiivin asennuspakettiin kuuluu sekä ikkunoiden ja ovien toimitus pihaan, useimmiten sovitaan myös vanhojen ikkunoiden toimituksesta kierrätettäväksi. Tiivin toimitusten täsmällisyys on 99 %, joten kanssamme remontti pysyy aikataulussa.

Lisävarusteet tarkoittavat esimerkiksi sälekaihtimia, portaattoman tuulijarrun tyyppisiä tuuletusikkunavarusteita, hyttyspuitteita ja korvausilmaventtiileitä. Yksittäisen varusteen hinta ei ole suuri, mutta ikkunaremonttiin kustannuksiin viimeistelyn vaikutus voi olla 5-25 prosentin luokkaa. Esimerkkinä joidenkin yleisimpien lisävarusteiden yksikköhintoja:

  • Laadukas, paikalleen asennettu sälekaihdin tuo yhden ikkunan mallista ja koosta riippuen hintaan 30–200 euron lisän. Yksinkertaisimmillaan ikkunassa on yksi sälekaihdin, jakokarmilla jopa neljään osaan jaettuun I-mallin ikkunaan tarvitaan neljä sälekaihdinta. Myös sälekaihtimissa on eroja. Halvin ratkaisu on perinteinen pintakaihdin ja automaattisesti vetonarut sisään kelaava integroitu sälekaihdin on toiminnaltaan parempi, mutta myös hinnaltaan arvokkaampi.
  • Riippumatta onko talossa painovoimainen vai koneellinen poistoilmanvaihto, osaan ikkunoista on asennettava tuloilmaventtiili. Edullisin venttiilimalli maksaa muutaman kympin, Kristallin automaattisesti ulkolämpötilan mukaan säätyvä venttiili kolme–neljä kertaa enemmän.
  • Tuuletusikkunavarustus maksaa ikkunan koosta riippuen muutamista kympeistä sataan euroon. Hintaan sisältyy hyttyspuite, aukipitolaite ja tarvittavat kahvat.

Pieni vaikutus ikkunan hintaan on myös väreillä. Ikkunan karmien ja puitteiden vakioväri on valkoinen, ulkopuolella valkoinen, ruskea ja harmaa. Talon värimaailmaan sovitetut erikoisvärit vaikuttavat ikkunan hintaan muutaman prosentin verran, kahden eri värin käyttö hieman enemmän. Lisävarusteet ja värit ovat tietysti jokaisen itse valittavissa – välttämättömiä ne eivät ole, mutta vaikuttavat varmasti asumismukavuuteen.

Antti Jaatinen
Tiivi


Lisätietoja aiheesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti