perjantai 9. kesäkuuta 2017

Loft-asunto esittelee maisemaikkunat parhaimmillaan

MinunVALO -asuntomessukohteen nimi on juuri oikea kuvaamaan taloa. Valo on aistittavissa heti ulko-ovella. Näkymä suurista olohuoneen maisemaikkunoista Saimaalle aukeaa jo eteisessä. Avaruus ja valo ovat ominaisuuksia, joita ihmiset nykyään kaipaavat koteihinsa. Näiden ominaisuuksien toteuttamisessa ikkunat ja ovet ovat aivan keskeisessä roolissa.

MinunVALOn järvempuolimmaisesta sivusta suuri osa on ikkunaa, niin yläkerran oleskelutilassa kuin alakerroksen spassa. Maisemaikkunat ovat tässä kohteessa maisemaikkunoita sanan varsinaisessa merkityksessä.

MinunVALOn olohuoneen järvenpuolimmaisen seinän lasipinta kohoaa neljän metrin korkeuteen upean järvimaiseman äärellä. Se koostuu neljästä maisemaikkunasta. Oleskelutiloissa hyvin suuri osa seinistä on lasia.

Viereisen seinän leveä liukuovi johtaa terassille, jonne on pääsy myös master bedroomin lasisesta parvekeovesta. Liukuoven rinnalla on lattiatasosta alkava maisemaikkuna – jotta valo varmasti tavoittaa olohuoneen jokaisen nurkan.

Liukuovi on talon olohuoneeseen ainoa oikea valinta. Se on toimiva, helppokäyttöinen ja turvallinen, myös lapsiperheessä. Liukuovi säästää tilaa ja tarjoaa mahdollisuuksia sisustukselle. Se osaltaan tekee todeksi talon linjan suurista yhtenäisistä lasipinnoista.

Kippi-ikkuna tarjoaa sisustukselle mahdollisuuksia

Alakerran span oleskeluhuoneessa parimetrinen maisemaikkuna on sijoitettu aivan ammeen viereen. Oli sitten kesä tai talvi, asukkaat saavat kylpeä valossa. Spasta pääsee ulos lasiaukollisesta pariovesta.

MinunVALOssa järvimaisema on läsnä lähes kaikkialla, ja valoa tulee taloon joka suunnasta. Ikkunat ovat tässä talossa maisemaikkunoita niiden todellisessa merkityksessä.

Halusimme tämän kohteen oleskelutiloihin nimenomaan suurta yhtenäistä lasipintaa. Se tuo tilaan näyttävyyttä ja selkeyttä.

Pienemmissä huoneissa maisemaikkunan rinnalla on samassa karmissa kätevä kippi-ikkuna, joka avautuu tarpeen mukaan joko sivulta tai yläreunasta. Tuuletusmahdollisuus ikkunan yläreunasta on plussaa tilankäytön ja sisustuksen näkökulmasta. Kippi-ikkunoihin olen tutustunut aiemmin ulkomailla. Nyt niitä on saatavilla myös Suomen olosuhteisiin sopivina kotimaisina tuotteina. 

Mustat jykevät ovet ovat kevyet käyttää

Kaikessa tässä talossa on lähdetty liikkeelle arkkitehdin suunnitelmasta. Arkkitehtitoimisto Kaija ja Petri Eerikäinen suunnitteli myös ikkunat ja ovet näkemystään vastaaviksi, ja Tiivi toteutti ne juuri suunnitelman mukaisesti.

MinunVALOn ulkoverhous on siperianlehtikuusta, joka on tyylikkään vivahteikas materiaali. Ikkunoiden puitteet ja ovet ovat täysin mustat, mikä rytmittää MinunVALOA niin sisätilassa kuin ulkoa katsottuna.

Ulko-ovet ovat jykevät, turvalliset ja tyylikkäät, mutta kevyet käyttää. Pääsisäänkäynnin ovea ympäröivät – mitkäpä muutkaan kuin ikkunat. Oven vieressä on korkea ikkuna ja yläpuolella vastaava vaakamuotoisena.

Mustat umpinaiset ovet toistuvat kodinhoitohuoneessa sekä pohjakerroksen ja autotallin varastotiloissa. Myös autotallin nosto-ovien värinä on musta.

Talo, jonka ikkunat huomataan

MinunLOFT-rakennukset ovat teräsrunkoisia loft-tyyppisiä modulaaritaloja. MinunVALO on niistä ensimmäinen ja uniikki kohde. Teräsrunkoisuuteen perustuva rakennustekniikka ja -tapa rakentaa moduulit loppuun saakka sisätiloissa mahdollistaa rakentamisen aikaisen kosteuden hallinnan. Rakennuksen moduulit kootaan ja pystytetään tehtaalla valmiiksi ja kuljetetaan rakennuspaikalle, jossa ne liitetään suuremmaksi tiiviiksi kokonaisuudeksi. Tämä konsepti mahdollistaa, että asiakkaalle on käsitys kokonaiskustannuksista rakennusvaiheessa.

Olohuoneen ikkunaseinä kohoaa neljän metrin korkeuteen.

MinunVALO on toteutettu tällä innovatiivisella menetelmällä, joka mahdollistaa taloon markkinoiden parhaan U-arvon. Vaadimme huippuluokan energiatehokkuutta myös ikkunoilta ja ovilta. Tiiveyskokeessa talo on saanut erinomaiset tulokset ja sillä on VTT:n Terve talo -sertifionti.

MinunVALOn ikkunat ja ovet ovat laadukkaat, toimivat ja helposti huollettavat. Talo on korkeatasoinen arvoasunto ja siinä on ripaus ylellisyyttä, myös ikkunoissa ja ovissa.

Jo ennen Mikkelin Asuntomessujen alkua MinunVALO-taloa ja sen valoisuutta on ihasteltu. Se on talo, jonka upeat ikkunat huomataan.


Noora Helle
Projektikoordinaattori, MinunLOFT

1 kommentti:

  1. This is an additional characteristic might be} triggered by touchdown a specified number of particular symbols on the reels. Bonuses embody free spins ( or 'free video games'), a 'decide 'em' bonus with a choice of hidden prizes, or an 'in-reel' bonus where you select symbols on the reels themselves to reveal a cash sum. This on line casino presents many new and old free slots video games, a few of 1xbet which are unique.

    VastaaPoista