perjantai 14. maaliskuuta 2014

Tabletti ikkuna-asentajan työkalupakissa takaa tiedonkulun

Digiaika helpottaa ja nopeuttaa työtä myös ikkuna- ja oviasennuksissa. Vuoden alussa jokainen Tiivin asennustiimi sai työkalukseen tabletin, kertoo Tiivin asennusjohtaja Ilkka Tissari.
Tabletit otettiin ilolla vastaan ja niiden käyttöönotto sujui esimerkillisestiTavoitteena on paperiton asennus, mihin Tiivi-asennuksissa suurelta osin on päästykin. Paperittomuus on sujuvoittanut asentajien työtä merkittävästi. Kaikki kohteeseen, tuotteisiin ja asennukseen liittyvä tieto on asentajien ulottuvilla koko ajan. Lomakkeet täytetään sähköisesti valmiita esitietoja täydentäen. Myös asiakas tekee allekirjoituksensa tabletille. Asiointi on siistiä ja nopeaa, ja tiedot pysyvät taatusti tallessa.

Kaikki työhön liittyvä tieto on nyt ajantasaisena asentajien saatavilla missä tahansa. Esimerkiksi ikkunoiden valmistuminen tehtaalla on asentajan tiedossa reaaliaikaisesti. Asennusajankohta ja mahdolliset muutokset voidaan sopia heti kun niistä on tieto. Vahvistusviestit lähtevät asiakkaalle automaattisesti, mikä varmistaa tiedonkulkua.

Tiedonkulku on ratkaisevan tärkeää, kun kohteen asennustiimi jostain syystä vaihtuu. Olennaiset tiedot siirtyvät nyt tiimiltä toiselle yhdellä klikkauksella. Osaaminen ja asiantuntemus jokaisella tiimillä on omasta takaa.

Tiivin asennuspalvelussa asennuksen aikaiset tapahtumat dokumentoidaan laatusertifikaatti ISO 9001–2000:n vaatimusten mukaisesti. Dokumentit tallentuvat nyt tabletin sovellukseen jo asennuksen aikana tai pian sen jälkeen.

Kaikenkaikkiaan tabletti työkalupakissa on antanut asentajille aiempaa paremman mahdollisuuden keskittyä ydinasiaan: siihen, että kunkin kohteen ikkunat on asennettu parhaalla mahdollisella tavalla.

Ilkka Tissari
Asennusjohtaja, Tiivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti