tiistai 13. toukokuuta 2014

Talo tarvitsee säännöllistä huoltoa

Suomen Omakotiliitto kannustaa pientalojen asukkaita pitämään huolta kodeistaan. Kiersimme Omakotiliiton kanssa syksyn ja kevään ajan Suomea Hyvän talonpidon Road Showssa tapaamassa kodinomistajia ja kertomassa talon kunnostuksesta.Road Show kävi yhteensä 19 Suomen paikkakunnalla. Itse olin mukana Tiivin edustajana Itä-Suomen viidessä kunnassa. Kiinnostuneita kuulijoita ja kyselijöitä oli runsaasti, syystäkin. Muutaman tunnin aikana käytiin läpi hyvä paketti kiinnostavaa asiaa muun muassa remontoinnista, energiatehokkuudesta sekä korjausrakentamisen uusista tuotteista ja menetelmistä.Huoltokirja talon kunnossapidon apuna

Talokin tarvitsee säännöllistä huoltoa. Kiertueella tärkeässä roolissa oli Omakotiliiton kehittämä talon huoltokonsepti, joka auttaa asukkaita taloudellisessa ja pitkäjänteisessä talonpidossa. Huoltokonsepti konkretisoituu Omakotitalon Huoltokirjassa. Se on asiantuntijoiden laatima rakennuksen ylläpitoa ja huoltoa ohjaava työväline, jota voi täyttää niin painettuna kuin sähköisenä.

Esimerkiksi ikkuna- ja oviasioissa Huoltokirjasta selviää, että puuikkunoiden ja -ovien tarkastusväli on kaksi vuotta, ja puu-alumiinisten viisi vuotta. Omakotiliitto kehottaa tekemään pientalolle kunnossapitosuunnitelman, johon kirjataan merkittävät kunnostustoimenpiteet sekä niiden ajankohta ja kustannusarvio.

Hyvässä kunnossa oleva koti on viihtyisä ja säilyttää arvonsa. Myyntitilanteessa huoltokirja on erinomainen osoitus siitä, että talosta on huolehdittu.

Road Show -paikkakunnilla pidin luennon ikkunaremontin vaikutuksesta talon kuntoon, asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen. Aiheesta on ilo kertoa, sillä se ikkunaremontti on kunnostustyö, joka todella nostaa kiinteistön arvoa.

Omakotiasujat saavat ikkunaremontista myös lisää asumismukavuutta ja esteettistä kohennusta kotiin, toimivammat ja helposti pestävät ikkunat sekä kohennusta talon lämmöneristykseen. Euroja palaa kotiinpäin myös lämmityslaskun pienentymisenä.

Kiertueella malli-ikkuna kainalossa

Ikkuna-alan yhteistyökumppani lähti Road Showlle luonnollisesti ikkunan kanssa. Malli-ikkunassa oli naulaton Tiivi listoitus, jonka siisti ulkomuoto herätti huomiota. Tiivin patentoimassa ikkunalistoituksessa ei näy lainkaan naulankantoja. Piilokiinnityksellä vältetään myös karmin näkyvät kiinnityskohdat ja yleensä myös sisäilman kosteuden vaihtelusta johtuvat jiirikulmien aukeamiset. Sisustuksellisesti uniikkilistoitus on siisti ja ainutlaatuinen vaihtoehto.

Tiivin esittelypisteessä ihmisiä kiinnosti tietää, kuinka ikkunaremontti käytännössä tapahtuu: kauanko sen tekeminen ja tuotteiden toimittaminen kestää, ja mitä se asukkailta vaatii.

Tiivi-ikkunaremontin suunnittelu alkaa myyjän kanssa valitsemalla juuri omaan taloon ja toiveisiin sopiva ikkunaratkaisu. Jokainen myyjämme on koulutettu ikkuna-alan asiantuntija. Itse remontti vie yleensä päivän verran aikaa. Myyjä sopii remonttiaikataulun asiakkaan kanssa jo tilausvaiheessa ja se voidaan sopia tarvittaessa jopa päivän tarkkuudella. Asennustyölle Tiivi antaa 10 vuoden takuun.

Janne Ruotsalainen

Tiivi
Myyntipäällikkö, Itä-Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti