keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Mikkelin Asuntomessut esittelee uusimmat ikkunaratkaisut

Asuntomessut ovat näyttämö, jossa kuka tahansa pääsee tutustumaan rakentamisen ja sisustuksen uutuuksiin konkreettisesti. Esillä on erilaisia taloja erilaisiin tarpeisiin, sulassa sovussa rinnakkain. Hirsilinnat, talotehtaiden uutuudet ja kivitalot istuvat hyvin samalle kadulle.

Asuntomessut Mikkelissä esittelee useita tapoja, joilla maisemaikkunat voidaan toteuttaa. Ikkunoilla on näillä asuntomessuilla tärkeä rooli taloissa. Upeat maisemat halutaan tuoda osaksi koteja.

Mikkelin Asuntomessut sijaitsevat upealla paikalla Kirkonvarkaudessa Saimaan rannalla. Messualue on luonnonkaunis ja monimuotoinen ja sitä on kunnioitettu asemakaavan suunnittelussa. Tontit ovat vaihtelevia ja Asuntomessujen hengen mukainen erilaisuus sopii sinne erinomaisesti.
Ikkunoiden ja ovien näkökulmasta tulossa on erityisen upea asuntomessukesä. Alueen hulppeat järvimaisemat ovat innostaneet suunnittelijoita runsaaseen lasipinnan käyttöön. Nyt maisemaikkunat esitellään niiden todellisessa merkityksessä Suomen markkinoille tulleiden uusien ominaisuuksien kera.

Luonto on tärkeä osa Mikkelin Asuntomessualuetta. Kannustalo Harmaja Saimaan ikkunoista katsellaan Saimaalle.

Uusia ratkaisuja maisemaikkunoiden toteuttamiseen

Asuntomessut Mikkelissä tuo suuren yleisön tutustuttavaksi erilaisia ratkaisuja, joilla maisemaikkunat voidaan toteuttaa. Tyypillisesti suuret lasipinnat on toteutettu kiinteällä ikkunalla, joka ei suinkaan ole enää ainoa vaihtoehto.

Tiivi esittelee messuilla innovatiivisen tavan yhdistää kiinteä ja avattava ikkuna samassa karmissa. Ikkunoiden rakenteet ovat kehittyneet viime aikoina niin, että kiinteän ja avattavan ikkunan yhdistelmä on tyylikäs ja toimivuudeltaan erinomainen vaihtoehto.

Ikkunoiden rakenteiden kehittyminen mahdollistaa myös yhä suuremmat avattavan ikkunan pinnat. Vahva piilosarana on ratkaisu, joka kestää suurenkin ikkunan painon ilman lisätukea. Sen pintahelattomuus tekee myös ikkunasta yhtenäisen ja taulumaisen. Suurta avattavaa ikkunapintaa on käytetty muun muassa Kannustalon Harmaja Saimaa -kohteessa.

Piilosaranointi on lyönyt itsensä läpi. Sitä käytetään sivu- ja alasaranoidussa kippi-ikkunassa, joka tunnetaan myös DK-ikkunan nimellä. Kippi-ikkuna mahdollistaa tuulettamisen myös ikkunan yläreunaa avaamalla. Tähän Keski-Euroopassa suosittuun ja nyt Suomen olosuhteissa toimivaksi suunniteltuun uutuuteen kannattaa tutustua asuntomessuilla esimerkiksi MinunLOFTin MinunVALOssa.

Kippi-ikkunan koot, karmisyvyydet, äänieristys ja energiatalous vastaavat tutun sivusaranoidun ja avattavan MSE-ikkunan ominaisuuksia. Sen kysyntä on vahvassa kasvussa Suomessa.

Lattiatasosta alkava lasiseinä maksimoi maiseman

Maisemaikkunat alkavat Tiivin messukohteiden oleskelutiloissa lattiapinnan tasolta. Näin valoaukko ja näkymä saadaan mahdollisimman suureksi. Sisustuksen näkökulmasta lasiseinä tuo tilaan rauhallisuutta ja selkeyttä. Maisemaikkunoihin yhdistetään monesti terassille tai pihalle johtava liukuovi, joka on luonteva osa ikkunaseinää.

Suuri lasipinta-ala tuo koteihin upeat näköalat, avaruutta ja valoa, mutta aurinkoisina päivinä myös runsaan lämpösäteilyn. Runsasta lasipinta-alaa käytettäessä aurinkosuojalasitus on pohdittava huolella jo suunnitteluvaiheessa. Se ei näy ulospäin, mutta vähentää haitallista lämpösäteilyä selvästi. Erityisesti etelään, länteen ja kaakkoon suuntautuvissa ikkunoissa aurinkosuojalasitus on tarpeen. Sitä voi täydentää vaikkapa kaihtimilla tarpeen mukaan.

Tämän vuoden Asuntomessuilla ikkunoiden karmien ja puitteiden väri on usein musta tai tumma harmaa, mikä rytmittää taloa niin sisä- kuin ulkopuolella. Se on sisustuksellisesti näyttävä valinta, etenkin suurissa ikkunoissa. Yhä useammin karmin väriä pohditaan huolella.

Asuntomessukodit on suunniteltu asumista varten

Asuntomessujen kävijöillä on erinomainen mahdollisuus inspiroitua ja saada tietoa kiinnostavista ratkaisuista. Jokainen messukoti on tehty asumista ja asukkaita varten. Ratkaisut, joita niissä näkyy, on pohdittu arkea ja elämää varten.

Mikkelin Asuntomessut pidetään Kirkonvarkaudessa 14.7.–13.8.2017
Ottakaa kuvia, poimikaa esitteitä ja kysykää asiantuntijoilta vinkkejä. Tiivin edustajat löytyvät Kannustalo Harmaja Saimaan pihasta. Poimikaa messukohteista parhaat ideat ja toteuttakaa niitä omaan asumiseen sopivassa muodossa.


Juho Mäyry
Brand Manager, Tiivi


Lue lisää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti